OU_2950_tentuin fietsroute_zonder
sfeer tuin (2)
sfeer publiek (9)
tuin

Het concept

Na vijf geslaagde edities in 2006, 2009, 2012, 2015 en 2018, gaat in Knokke-Heist tijdens het Hemelvaart- en Pinksterweekend 2021 van 13 t/m16 mei en van 22 t/m 24 mei 2021 de 6de editie door van het kunstevenement Tentuinstelling.

Tentuinstelling is een fiets- en/of wandelparcours tussen 15 privé-tuinen/locaties waarin een 400-tal beelden staan opgesteld van een 40-tal kunstenaars.

Bezoekers kunnen er in een unieke omgeving kennis maken met hedendaagse kunstwerken. Zowel figuratieve als abstracte werken komen aan bod in heel diverse materialen:  brons, hout en papier, porselein en keramiek, polyester, glas, natuursteen, cortenstaal….

De kunstwerken staan te koop. De kunstenaars staan een aandeel van de verkoopprijs af aan de organisatie. Dit bedrag gaat integraal naar sociale en culturele doelen voorgesteld door de deelnemende verenigingen. (zie rubriek Sociale doelen)

Bezoekers betalen ... € voor een toegangsbadge die de hele periode geldig is.

Tentuinstelling werkt samen met de gemeente Knokke-Heist en de verenigingen Lions Club Knokke-Zoute, Kiwanis Knokke-Zoute, Marnixring De Blinckaert, Fifty-One Knokke-Heist, Soroptimist Knokke Oostkust, Rotary Oostkust, Zonta Damme en de Stichting Jenny en Luc Peire.